dimecres, d’agost 26, 2015

Dieta per a la memòria


Els antioxidants inclosos en una alimentació sana són de gran ajuda

Viure és envellir.En termes de funció cerebral, l'envelliment-en general-s'associa a la pèrdua de memòria i el deteriorament cognitiu.

És evident, doncs, que la suma dels factors genètics i ambientals poden influir en el curs d'aquest procés accelerant o retardant-l'ho

- Menjar sa és un dels factors ambientals que pot contribuir beneficiosament a la prevenció del deteriorament cognitiu. Una alimentació rica en verdures i fruites fresques, fruits secs i peix, i la reducció de la ingesta de carn vermella, més greix, i alcohol pot ajudar-nos a mantenir la memòria i la capacitat cognitiva.

- Un equip canadenc de recerca dirigit pel doctor Andrew Smyth va relacionar els hàbits alimentaris d'una mostra de gairebé trenta mil persones majors de 55 anys, afectades en malalties vasculars i diabetis, amb el seu grau d'alteració de la funció cognitiva.

Van demostrar que la ingesta de nutrients antioxidants (amb activitat antiiflamatoria) continguts en una alimentació "més sana" preserva realment el deteriorament de la funció cerebral.
Publica un comentari a l'entrada

Dissenyes la vida que estimes

De vegades no és que estiguis tan lluny d'una vida viscuda amb plenitud. A vegades el que passa és que necessites reenfocar alguns peti...