dijous, de setembre 03, 2015

Què ens porta a menjar en excés?


La "escassetat" de receptors podria estar relacionada amb menjar més per compensar la insatisfacció.


L'obesitat és un factors de risc de malalties vasculars, cardíaques i diabetis tipus 2. L'alteració dels neurotransmissors del sistema opioide del cervell, implicat en la generació de sensacions plaents, podria estar relacionant amb l'obesitat, segons investigacions realitzades a les universitats finlandeses d'Aalto i Turku. Això estaria vinculat, potser, que sovint les persones obeses pateixen un imparable desig de menjar en excés, de "donar-se un tip" de certs aliments que consideren "saborosos" tot i conèixer els seus riscos i conseqüències.

La "escassetat" de receptors opioides podria estar relacionada amb menjar més del compte per compensar la menor intensitat de les reaccions de satisfacció i sacietat que experimenten. Aquest descobriment de l'equip de Lauri Nummenmaa i Henry Karlsson posa en relleu que l'obesitat està associada també amb canvis moleculars en el cervell.
Publica un comentari a l'entrada

Les paraules més fàcils són les més dificils

Perquè les paraules més fàcils , són les que ens costen mes de dir?  Quantes vegades us heu trobat en una situació com aquesta? Algú et...